ZEISS DriveSafe - en trafiksikker hverdagsbrille
Øjeblikket, hvor dine reaktioner er lige så skarpe som dit syn.

Vidste du, at de rigtige brilleglas kan gøre det mere sikkert og afslappet at køre bil – selv i regnvejr og om natten? Kørebrille og hverdagsbrille i ét stel

Med ZEISS DriveSafe i dine briller får du meget mere end en kørebrille. Den helt særlige brilleglasteknologi dæmper ubehaget ved blændinger og skærper dit kontrastsyn i mørket - men du kan sagtens bruge din DriveSafe-brille i dagslys.

Kørebrillerne har nemlig et helt almindeligt transparent brilleglas uden farve, så du ikke behøver have en separat kørebrille liggende i bilen. Vi skræddersyer dine brilleglas nøjagtigt til dine øjne, så du får et skarpt syn - også i dagslys.

Ved en simpel synstest i simuleret mørke vil vi, som den eneste optiker på Lolland og Falster kunne afgøre, om du lider af generende natteblindhed, og om ZEISS DriveSafe vil være en god løsning for dig
Alle der kan svare ja til følgende spørgsmål, ville se bedre i trafikken med ZEISS DriveSafe

1. Bliver du forstyrret af blænding fra modkørende biler om natten?
2. Oplever du, at du ikke kan registrere genstande hurtigt nok, når du kører under forhold med svag belysning, fx på en mørk regnvejrsdag, i tusmørke eller om natten?
3. Har du svært ved at refokusere, når dit blik skifter mellem vejen og instrumentbrættet eller bak og sidespejlene?

Vigtige fordele for brugeren

Kun ét par briller til hverdagsbrug og for en sikker kørsel:
ZEISS har udviklet en brilleglasløsning til hverdagsbrug, som består af 3 elementer, så det bliver mere sikkert og behageligt at køre bil.

1. Luminance Design® Technology fra ZEISS tager hensyn til pupilstørrelsen under forhold med svagt lys

2. DuraVision® DriveSafe-behandling fra ZEISS filterer ca. 18% af det blå lys fra, og reducerer dermed blænding fra modkørende

3. ZEISS DriveSafe brilleglasdesign har en mellemzone, som er op til 43 % større, for at gøre det nemmere at fokusere, når man flytter blikket frem og tilbage mellem instrumentbræt og spejle. Glasset har også op til 14 % større afstandszone og giver dermed et bredere overblik over vejen.


Bedre syn under forhold med svagt lys. Luminance Design® Technology fra ZEISS.

Udfordringen Pupillen reagerer på lysintensiteten fra omgivelserne, specifikt på det lys, som rammer øjet direkte. Ved normalt dagslys er pupillens diameter lille, hvorimod pupillen er stor om natten. Ved svag belysning, også kaldet mesopiske forhold, f.eks. tusmørke, regnvejr, gråvejr eller kørsel om natten, er pupillen et sted mellem lille og stor. Rumopfattelse og afstandsberegning bliver dermed mere vanskeligt for bilisten.

ZEISS’ løsning ZEISS har udviklet den nye Luminance Design® Technology (LDT), som tager hensyn til forskellige lysforhold og pupilstørrelser, for at forbedre designet af brilleglas og opnå naturligt syn på alle tidspunkter. LDT indberegner pupilstørrelsen ved kørsel under mesopiske lysforhold og optimerer brilleglasset tilsvarende: de tilpassede pupilstørrelser, som blev anvendt til optimeringsalgoritmerne, var 5,0 mm for enkeltstyrkeglas og 4,3 mm for progressive brilleglas.

Resultatet er, at brillebrugerne har et bedre syn under forhold med svagt lys.
Reduceret blænding om natten. DuraVision® DriveSafe-behandling fra ZEISS.

Udfordringen Blænding beskriver problemerne med at se i skarpt lys såsom direkte sollys eller kunstig belysning. Især når man kører om natten, kan den høje luminans fra forlygter med Xenon- eller LED-teknologi virke forstyrrende. Blænding kan udgøre en risiko, fordi den reducerer synligheden af genstande og øjets kontrastfølsomhed.

ZEISS’ løsning DuraVision® DriveSafe-behandling reflekterer delvist disse bølgelængder, hvilket reducerer den opfattede blænding med op til 64 % sammenlignet med andre premium anti-refleksbehandlinger.

Reduceret irritation forårsaget af lys

f.eks. genskin og genspejling
Præcist syn på vejen, instrumentbrættet og spejlene. DriveSafe Lens brilleglasdesign.

Udfordringen Kørsel kræver stor opmærksomhed fra bilisterne. Det meste af tiden har de brug for et bredt udsyn over vejen for at kunne vurdere trafikforholdene. Situationen bliver ekstra krævende, især for brillebrugere med progressive brilleglas, når deres fokus skifter mellem vejen, instrumentbrættet og spejlene. Derfor er et dynamisk syn essentielt.

ZEISS’ løsning For at gøre det nemmere for brillebrugere med progressive brilleglas at refokusere hurtigt mellem vejen, instrumentbrættet og spejlene har ZEISS udviklet det nye DriveSafe progressive brilleglas med optimerede synszoner til lang og mellem afstand, hvilket reducerer behovet for vandrette hovedbevægelser.

Øjeblikket, du ser noget du ikke tidligere kunne se. Det er øjeblikket, vi arbejder for.

Tidsbestilling

Med ZEISS i.profiler® PLUS kan vi tilbyde markedets mest præcise udmåling af dine synsstyrker.

Bestil tid til Lolland og Falsters mest præcise synsundersøgelse.

BESTIL TID