ZEISS brilleglas til den digitale verden

ZEISS brilleglas til den digitale verden

Det er svært at forestille sig vores liv uden digitale medieenheder, med alle de værktøjer og informationer, de giver os adgang til. Lige fra at tjekke e-mails på farten, opdatere Facebook-status til at tjekke vejrudsigten, togplanen eller at sende et billede. Det er dog ikke kun muligheden for at være koblet på hvor som helst og når som helst, der har undergået en revolution, det samme gør sig gældende for vores syn.

Vores øjne skifter konstant mellem forskellige synsafstande. Mange af de 20 til 40-årige, som bruger meget tid på smartphones og tablets, oplever at deres øjne hyppigt er irriterede, overanstrengte og trætte. Vores syn og visuelle opfattelsesevne begynder at svækkes, vores øjne bliver stressede, og det samme gør vi selv.

Nemme at vænne sig til og kan fås til en overkommelig pris

Holdet bag ZEISS produktudvikling har fokuseret særligt på det visuelle behov hos mennesker, der ofte bruger mange timer i selskab med en smartphone eller tablets. De har taget højde for arbejdsstillingen, afstanden mellem øjnene og enheden, samt det konstante skift af fokus mellem forskellige synsafstande.

Ideen var at skabe et brilleglas, der garanterer et behageligt og afslappet syn dagen igennem. Resultatet blev et nyt design, hvor brilleglasset er mere end blot brilleglas med enkeltstyrke, men samtidig meget forskelligt fra progressive brilleglas. Målet var nemlig ikke blot at sikre et behageligt syn, men samtidig at opnå øjeblikkelig brugertolerans, samt at yde fremragende visuel skarphed ved alle synsafstande, det hele til en fair og overkommelig pris. De lykkedes med projektet.

Sådan kan ZEISS Digital Lenses hjælpe dig:

  • ZEISS Digital Lenses sikrer et afslappet syn samt fremragende visuel skarphed når du bruger smartphones og tablet-pc'er, hvilket gør det lettere for dine øjne at fokusere.
  • Behageligt nærsyn lader dine øjenmuskler slappe af, samtidig med at synet forbliver skarpt.
  • Hurtig og nem tilvænning, fremragende brugertolerans, nem tilvænningsproces selv for det utrænede øje.
  • ZEISS Digital Lenses egner sig til enhver situation dagen igennem - hvilket helt overflødiggør besværet med at skifte mellem forskellige briller.

Ofte stillede spørgsmål om ZEISS Digital Lenses

Hvad er ZEISS Digital Lenses helt præcis?

ZEISS Digital Lenses er udviklet specielt med henblik på de nye udfordringer, vores øjne har fået i en verden under hastig forandring med tiltagende brug af digitale medieenheder. De hjælper med at modvirke de første tegn på øjentræthed, som kan forekomme ved jævnlig brug af smartphones, tablets eller andre enheder med små skærme. Fænomenet er også kendt som computersyn (Computer Vision Syndrome, CVS).

Disse brilleglas er udviklet under særlig hensyntagen til de nye krav, der hermed stilles til synet: I designet af ZEISS Digital Lenses er der taget højde for, at øjnene bevæger sig på en anden måde, og at læseafstanden er kortere (30 cm når man kigger på en digital skærm, og ca. 40 cm når man læser en bog eller en avis).

Hvad er fordelene ved brilleglassene?
De understøtter ciliarmusklens arbejde med at fokusere øjets linse på nære og fjerne genstande.

Glassene har et stort, aberrationsfrit afstandsfelt og en målrettet understøttelse af korte synsafstande på mellem 0,5 og 1,25 dioptrier.
Hvem er ZEISS Digital Lenses designet til?
De er primært udviklet til 30-45-årige, som stadig har et godt syn i mellem- og nærområdet, men allerede mærker, at deres øjne er belastede på grund af jævnlig brug af digitale medieenheder. Generelt taler vi om personer, som hidtil har brugt enkeltstyrkeglas (uden læsefelt) eller slet ikke bruger briller.

Fra 30-årsalderen kan den konstante skiften mellem nærsyn (ved brug af digitale skærme) og afstandssyn (når du kigger op) føre til overanstrengelse af øjnene.
Hvad er computersyn helt præcis?
Op til en vis alder kan vores øjne normalt stille ind på enhver afstand uden problemer. Vi nyder godt af et klart, fokuseret syn både i nær- og mellemområdet og på lang afstand. Linsen og ciliarmusklen i øjet tilpasser sig automatisk – helt uden at vi lægger mærke til det.

Men når vi bliver ældre, svækkes gradvist vores øjnes evne til at at "akkommodere" – dvs. evnen til at skifte fokus mellem forskellige synsafstande.
Nu om dage belastes øjet yderligere på grund af den hyppige og intense brug af digitale skærme. Vi konfronteres med en stor mængde informationer på ganske lidt plads, og ofte er bogstaverne meget små. Situationen forværres yderligere af, at vi har brug for konstant at skifte mellem korte og lange afstande.
Resultatet er, at mange oplever irriterede øjne, hovedpine eller overbelastning af nakken.
Hvad er forskellen på ZEISS Digital Lenses og glas med glidende overgang ("progressive glas")?

ZEISS Digital Lenses er brilleglas, som er udviklet specielt til at imødekomme smartphonegenerationens ("heads-down"-generationens) behov. Glassene er fremstillet med ZEISS' egen freeform-teknologi og tilpasset optimalt til den digitale verdens behov.
Da ZEISS designede disse glas, begyndte vi med at analysere det digitale syn. Resultatet er, at der er fokuseret skarpt på de synsbetingelser, man oplever som bruger af smartphones og tablets.
Med ZEISS Digital Lenses får du:

  1. en kortere læseafstand, som passer til digitale medieenheder
  2. en målrettet understøttelse af korte synsafstande på mellem 0,5 og 1,25 dioptrier
  3. et stort, aberrationsfrit afstandsfelt, præcis som i enkeltstyrkeglas
  4. optimal optisk kvalitet ved lange synsafstande samt ved korte synsafstande, når du bruger digitale medieenheder.
Hvad er forskellen på ZEISS Digital Lenses og Office Lenses?
ZEISS Office brilleglas henvender sig primært til personer over halvtreds, som allerede er begyndt at få problemer i mellem- og nærområdet – de typiske synsafstande på et kontor. Til forskel fra ZEISS Digital Lenses er der her tale om et brilleglas, som bruges i bestemte situationer, og som ikke opfylder alle de krav, man må stille til en heldagsbrille beregnet til daglig brug.

Lidt i tvivl?

Er dine øjne klar til den digitale verden?

Lad ZEISS teste dig for digital øjentræthed direkte på din smartphone helt gratis!

ZEISS Digital Lenses - Tag en test og se hvordan dit digital syn har udviklet sig

Bruger du din smartphone dagligt?

Lad ZEISS teste dig for digital øjentræthed helt gratis, og find ud af hvor godt gearet dine øjne er til det moderne livs udfordringer, Overbelastede og trætte øjne kan lede til øjenirritation, hovedpine og nakkesmerter. Måske har du allerede oplevet fornemmelsen af trætte og udmattede øjne efter en særligt stressende dag.

Den digitale test til måling af øjentræthed fra ZEISS, er specialudviklet af ZEISS til at skifte dit fokus fra en smartphone til en afstand på 6 meter og tilbage igen, dette for at måle den præcise belastning af dine øjne. Sørg for at have din smartphone klar, og besøg så de følgende App stores:

iPhone App store
Google play for Android smartphonesTilføj siden til dine favoritter eller følg os på Facebook